Maandag 25 september start Dossier Opgelicht?! met een nieuwe 4-delige reeks. In deze serie, die on-demand te zien is, worden de meest onthutsende praktijken van geraffineerde oplichters ontrafeld. Wat drijft hen? Waar zijn ze? En hoe stoppen we ze? 

In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Dossier Opgelicht?! draait het om de 27-jarige Indy, die met zijn eigen modemerk Greg Noise investeerders behoorlijk wat geld afhandig maakt. Ook in zijn rol als aannemer maakt Indy slachtoffers. Met verbouwingen richt hij schade aan bij huiseigenaren die oplopen tot in de tienduizenden euro’s. 

Huizen staan op instorten 

We gaan langs bij twee voormalig profvoetballers, die investeerden in Indy’s modebedrijf en hiermee hun geld aanvankelijk met de noorderzon zagen verdwijnen. Ook huiseigenaren die Indy als aannemer inschakelde komen van een koude kermis thuis. Onderdelen van handgemaakte keukens blijken rechtstreeks van Ikea te komen, tijdens het kerstdiner stort zomaar een plafond in en een huis fikt bijna af door water dat op bedradingen lekt. 

Bekijk de eerste aflevering 

Dossier Opgelicht?! gaat in gesprek met slachtoffers en op zoek naar de waarheid rondom Indy. Bekijk de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Dossier Opgelicht?! vanaf maandag 25 september om 22:10 bij NPO3 of via NPO Start.