Het incassobureau Invorderingsbedrijf (IVB), tevens handelend onder de naam Incassocenter, maakt zich al vele jaren schuldig aan dubieuze praktijken en schuwt geen middelen om klanten te intimideren. Dat concludeert onderzoekscollectief Follow The Money na een undercover-operatie.

Het televisieprogramma EenVandaag besteedt vanavond in de uitzending aandacht aan de bevindingen.

Eén van de beschuldigingen aan het adres van het incassobureau is dat opdrachtgevers worden opgezadeld met onredelijk hoge kosten voor gerechtelijke procedures. Vaak overstijgen deze kosten ruimschoots het oorspronkelijk aangemelde incassobedrag. Klagende klanten worden vervolgens met juridische middelen geïntimideerd.

Valse voorwendselen

Het bedrijf wist zich daarnaast onder valse voorwendselen toegang te verschaffen tot een afgesloten Facebookgroep voor gedupeerden. Het onderzoek toont aan dat medewerkers van het incassobureau onder fictieve namen communiceerde met gedupeerde klanten.

De Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen (NVI) heeft stevige kritiek geuit op de handelswijze van het bedrijf. Benieuwd naar de reportage van Follow The Money? Die kun je hier vinden (€)

Bron: ANP MediaWatch / Follow The Money