Twee mannen die worden verdacht van het versturen van honderden valse incasso's blijven in ieder geval nog tot 13 september in hechtenis. Dat bepaalde de rechter-commissaris in Amsterdam vrijdag.

De mannen werden op 27 augustus aangehouden in Amsterdam en Rotterdam. Ook pakte de politie een vrouw op. De rechter-commissaris stelde haar vrijdag in vrijheid. Een andere verdachte was eerder al heengezonden.

Het OM verdenkt de mannen van oplichting via het niet-bestaande incassobureau Corpus Justitia. Uit naam van dat bedrijf verstuurden zij vele honderden incassobrieven aan particulieren in heel Nederland. Ook gingen aanmaningen de deur uit namens een niet-bestaand advocatenkantoor.

Het onderzoeksteam verrichtte huiszoekingen in Amsterdam en Rotterdam, nam administratie mee en legde beslag op bankrekeningen.

Begin augustus kregen de Fraudehelpdesk en Meld Misdaad Anoniem in enkele dagen meer dan 600 telefoontjes binnen van verontruste slachtoffers. Hoeveel mensen zijn opgelicht door Corpus Justitia is nog niet bekend. Ook weet het OM niet hoeveel geld daadwerkelijk is overgemaakt naar dit bedrijf.

Bron: ANP

Gerelateerd