Twee tieners uit Zoetermeer werden zondag 21 december betrapt toen ze zich voordeden als krantenbezorgers en bij mensen aan de deur gingen en geld ontvingen. Het opgehaalde geld is uiteindelijk gedoneerd aan Serious Request.

In de avond werden de twee tieners van 18 en 14 jaar aangehouden op verdenking van oplichting. Het koppel ging de deuren langs als krantenbezorgers en ontvingen van meerdere bewoners een fooi voor het rondbrengen van ongeadresseerde huis-aan-huisbladen. Een bewoner alarmeerde de politie, omdat het kaartje dat de jongens uitgaven er onprofessioneel uit zag.

De politie trof de jongens aan, waarna ze verklaarden dat de kaartjes niet echt waren en dat ze het deden om aan geld te komen. Hierop werden de twee jongens aangehouden op verdenking van oplichting. De kaartjes en het opgehaalde geld, een bedrag van 168 euro, werd in beslag genomen. Omdat niet precies kon worden nagegaan bij wie het geld was opgehaald, is het geld gedoneerd aan de Serious Request-actie van 3FM. Dit gebeurde in nauw overleg met de officier van justitie.

Door twee bewoners werd aangifte gedaan van oplichting.

Bron: politie.nl (29-12-14)