Nee. Dit soort mails komen veel voor. Meestal is het een (Engelstalige) mail waarin iemand (meestal uit Afrika) je een zakenvoorstel wil doen.

Hij geeft vaak een vage uitleg over hoe hij aan je mailadres is gekomen. Deze persoon wil een groot geldbedrag naar je overmaken, omdat dit geld naar het buitenland moet. Je mag dan uiteindelijk een percentage van het geld houden. Het enige dat je hoeft te doen is je (bank)gegevens even doorgeven. Dit is een bekende oplichtingspraktijk, ook wel bekend als 'Nigeriaanse fraude' of '419 fraude'. Mensen die hier op in zijn gegaan is uiteindelijk gevraagd om geld over te maken, maar hebben nooit het beloofde geld gehad. Dus; nooit op ingaan!

Heeft u geld overgemaakt n.a.v. een mail of brief van Nigeriaanse fraudeurs?

Doe in ieder geval aangifte bij de politie. Je kunt anderen waarschuwen via internet, maar het noemen van een naam is vaak nutteloos, want de oplichters gebruiken elke keer nieuwe namen en e-mailadressen. Je geld krijg je helaas niet terug. De Nigeriaanse bendes zijn wereldwijd zo omvangrijk dat ze vrijwel niet te bestrijden zijn en de mensen aan de top onbereikbaar.

Gerelateerd