De politie in Alphen aan den Rijn waarschuwt voor buitenlandse klusjesmannen die aan de deur hun diensten aanbieden. Achteraf presenteren deze klussers een gepeperde rekening voor niet of slecht uitgevoerd werk.

Opgelicht?! besteedde eerder al meermaals aandacht aan deze zogeheten Ierse Travellers. Dit zijn rondreizende, meestal Ierse, klusjesmannen, die spontaan op de stoep staan om hun diensten aan te bieden. Ze vertellen dat er iets mis is met bijvoorbeeld het dak of het schilderwerk en bieden aan het voor een mooie prijs te repareren. Later blijkt echter dat het werk slecht, of soms zelfs helemaal niet, wordt uitgevoerd. Of de klusjesmannen komen achteraf met een rekening die veel hoger is dan vooraf afgesproken.

Advies

Ga niet in zee met klusjesmannen die zomaar voor je deur staan. Wil je iets laten repareren aan je huis, zoek dan een gerenomeerd klusbedrijf uit. Maak vooraf duidelijke afspraken over de prijs en leg deze op papier vast.

Waarschuw vooral ook ouderen in je omgeving voor de praktijken van deze malafide klusjesmannen. Ze hebben het vaak voorzien op oudere mensen.

Bron: Facebook.com/politiealphenaandenrijn