De afgelopen dagen heeft politie Lingewaard meerdere meldingen ontvangen over malafide Engelstalige klusjesmannen, ook wel 'Irish Travellers' genoemd. Het politiekorps adviseert niet in zee te gaan met de rondreizende klussers, die landelijk opereren.

Volgens de politie gaat het om een groep Ieren die op een bijzonder agressieve manier hun diensten aanbiedt. Denk hierbij aan het aanvegen van tuinpaden, het aanleggen van bestrating of het reinigen van daken.

Zeer mobiele groep

De groep heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en is daardoor zeer mobiel. De klusjesmannen verblijven op campings, vaak in het gezelschap van familie. Ze opereren landelijk en kunnen dus overal opduiken.

'Neem geen klusjes aan'

'De mannen leveren meestal geen goed werk af. De factuur die ze zullen voorleggen, valt vaak hoger uit dan de afgesproken prijs of waarde van het geleverde werk', aldus Politie Lingewaard op Facebook. 'Wij willen jullie waarschuwen om geen klusjes aan te nemen.'

De politie roept op melding te doen via 0900-8844 als de klusjesmannen in jouw wijk opduiken. Zo kan de groep gecontroleerd en in kaart gebracht worden.

Meer informatie: dossier Ierse klusjesmannen

Bron afbeelding: facebook.com/politielingewaard

Gerelateerd