De politie heeft woensdag twee Ierse mannen (34 en 22 jaar) aangehouden die verdacht worden van oplichting en fraude. Een van de twee zou betrokken zijn geweest bij het oplichten van een echtpaar uit Nuenen. De ander wordt verdacht van kentekenfraude.

Op woensdag 5 augustus werden het gedupeerde echtpaar benaderd door enkele Ierse klusjesmannen met het verhaal dat de schoorsteen van hun woning nodig gerepareerd moest worden. Dit konden ze voor een zacht prijsje doen. Nadat het echtpaar akkoord ging en een prijs afgesproken werd, kwamen de klussers met allerlei 'dringende' reparaties, waardoor de prijs enorm opliep.

Uiteindelijk hebben de slachtoffers enkele duizenden euro's betaald, voor het repareren van schade die waarschijnlijk voor een flink deel eerst door de klusjesmannen zelf werden toegebracht. De politie onderzoekt of de man mogelijk aan andere, soortgelijke zaken te linken is en met wie hij heeft samengewerkt.

Waarschuwing slachtoffers

De slachtoffers willen andere mensen graag waarschuwen om niet met deze klusjesmannen in zee te gaan: 'We beseffen achteraf wel dat we misschien wat naïef zijn geweest. Ook wij kenden de waarschuwingen in de media. Maar we zijn eigenlijk overbluft door hun professionele babbel en handelswijze. Ze zijn je steeds een stap voor. Voor ons gevoel was er op enig moment geen weg meer terug. Het dak lag al open en ze waren al bezig, voordat we een akkoord hadden. We kregen zelfs een foto onder ogen van rotte daklatten die dringend vervangen moesten worden, waarvan is gebleken dat die niet op ons dak genomen was. Hopelijk zien we nog iets van ons geld terug. Een erkent klusbedrijf heeft later de ontstane schade moeten herstellen, wat ons nog eens een extra duit heeft gekost.'

Fraude met kenteken

De tweede aangehouden man wordt verdacht van mogelijke fraude met het kenteken van een bestelwagen waarin hij reed. Hij was niet betrokken bij de vermoedelijke oplichting waarvoor de andere man werd aangehouden

Bron: politie

Foto: istockphoto

Gerelateerd