Gebruik jij iCloud voor Windows? Lees dan even verder. Apple heeft meerdere beveiligingslekken gedetecteerd waardoor aanvallers volledige systemen konden overnemen. Beveiligingsupdates zijn beschikbaar, check welke je nodig hebt.

De applicatie iCloud voor Windows stelt gebruikers in staat om documenten op te slaan in de cloud van Apple. De dienst is dus niet exclusief voorbehouden aan bezitters van Apple-apparatuur.

Apple heeft in totaal dertien beveiligingslekken gevonden. Deze lekken stelden een aanvaller in staat om willekeurige code op jouw systeem uit te voeren. Kwetsbaarheden werden onder meer aangetroffen in WebKit. Apple gebruikt WebKit om webcontent weer te kunnen geven. Het is niet het eerste lek in WebKit: eerder deze week heeft Apple beveiligingslekken verholpen in onder meer Safari.

Windows 7 en Windows 10

Apple heeft updates uitgebracht voor iCloud voor Windows 7 en Windows 10.

Gebruik je Windows 7, dan moet je iCloud voor Windows 7.18 installeren. Gebruikers van Windows 10 hebben iCloud voor Windows 10.9.3 nodig.

Op de website van Apple zijn de updates beschikbaar, al kunnen gebruikers van Windows 10 zich ook wenden tot de Windows Store.

Bron: Apple.com / Security.nl