Een 50-jarige hypotheekadviseur uit het Brabantse Kerkwijk is maandag tot een gevangenisstraf veroordeeld wegens het vervalsen van diverse hypotheekaanvragen. De rechtbank in Den Bosch legde hem twaalf maanden cel op, waarvan zes voorwaardelijk.

De man stelde voor drie cliënten valse hypotheekaanvragen, werkgeversverklaringen, loonstroken en arbeidsovereenkomsten op of liet die opstellen. Hij deed onder meer voorkomen alsof het drietal in vaste dienst werkzaam was bij zijn eigen hypotheekadviesbureau. De valse aanvragen en stukken werden ingediend bij verschillende hypotheekverstrekkers.

Vertrouwen beschaamd

De verdachte heeft volgens de rechtbank het in hem gestelde vertrouwen van de betrokken kredietinstellingen 'ernstig beschaamd en het aanzien van zijn beroepsgroep ernstig geschaad'. Hem wordt in het vonnis tevens verweten dat hij geen verantwoordelijkheid lijkt te nemen voor zijn daden. Omdat de man ook nu nog actief is bij de aan- en verkoop van panden, is aan de voorwaardelijke celstraf een proeftijd van drie jaar gekoppeld.

Bron: ANP

Gerelateerd