De politie waarschuwt voor babbeltrucs door 'thuiszorgmedewerkers'. Een 87-jarige vrouw uit Oudorp werd woensdag het slachtoffer van deze oplichtingstruc.

Een onbekende vrouw deed zich voor als thuiszorgmedewerker en belde woensdagavond aan bij een hoogbejaarde dame. Het slachtoffer vroeg om een legitimatiebewijs, maar die was die 'thuiszorgmedewerker' in de auto vergeten.

Handlanger

Kennelijk wist de vrouw de inwoner toch te overtuigen en werd zij de woning binnengelaten. Het sterke vermoeden bestaat dat de oplichter de voordeur heeft opengelaten, waardoor een handlanger de woning in kon en meerdere kostbaarheden kon wegnemen.

De 'thuiszorgmedewerker' verliet na een gesprek van 10 tot 15 minuten de woning van de oudere vrouw. Zij trof vervolgens een slaapkamer aan die overhoop gehaald was en waaruit meerdere kostbaarheden waren gestolen, zoals sieraden en geld.

Signalement

Van de oplichter is een signalement bekend. Ze is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en heeft een slank postuur en blanke huidskleur. Ook heeft ze een net uiterlijk. De vrouw droeg woensdagmiddag een donkerkleurige jas en donkere strakke broek. Ze sprak goed Nederlands.

Meer weten?

De politie adviseert alert te zijn op dit soort babbeltrucs. Voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een babbeltruc? Lees onze tips. Bespreek deze vooral ook met ouderen in je omgeving. Zij zijn vaak het doelwit van oplichters.

Bron: politie.nl

Gerelateerd