Een 90-jarige vrouw uit de Limburgse plaats Eygelshoven is deze week slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een vrouw die een kind bij zich had, wist een handtas van de rollator te stelen. De politie is op zoek naar getuigen.

Dinsdag 28 juli maakte het slachtoffer een wandeling over de Molenweg in Eygelshoven, zo vertelt De Limburger. De vrouw werd ter hoogte van de kruising met de Bosweg aangesproken door een vrouw en kind. De onbekende vrouw stelde het slachtoffer een aantal vragen en had daartoe een tablet meegenomen die ze uit een donkere tas tevoorschijn haalde. Na het gesprek vervolgden vrouw en kind hun weg in de richting van de Laurastraat.

Plaats delict

Aan de rollator van het slachtoffer hing zoals gezegd een handtas. Pas thuis merkte de vrouw dat deze tas - met daarin een portemonnee - verdwenen was.

Politie is op zoek naar de daders

De politie is op zoek naar personen die meer informatie hebben over de vooralsnog onbekende vrouw en het kind. De vrouw had een slank postuur, sprak goed Nederlands en is met een geschatte lengte van 1,60m vrij kort van stuk. Ze droeg een zwarte jurk, heeft een getinte huidskleur en heeft lang, donker haar.

Het kind wordt geschat op een jaar of 13. Ze was gekleed in een witte jas, heeft een blanke huidskleur en donkerblond haar. Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau in Kerkrade of kunnen telefonisch contact opnemen via 0900-8844.

Bron: De Limburger