Het LMIO (Landelijk Meldpunt Internet Oplichting) heeft een melding ontvangen over de website: www.hardwarenederland.nl. Uit controle van de website is gebleken dat er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gesproken kan worden over een malafide website.

Dat blijkt uit het volgende:

  • De website www.hardwarenederland.nl maakt misbruik van (bestaande) uitgeschreven bedrijfsgegevens (KvK-nummer, adresgegevens).
  • De website www.hardwarenederland.nl maakt gebruik van bankrekeningnummer NL40ABNA0477337422. Gebleken is dat genoemd rekeningnummer een particulier rekeningnummer betreft, hetgeen ongebruikelijk is voor een bedrijf. Het rekeningnummer zal zo spoedig mogelijk worden geblokkeerd.
  • Door de hoge kortingen zijn de prijzen onrealistisch laag (te mooi om waar te zijn)
  • Bij de informatievoorziening ‘algemene voorwaarden’ wordt Thuiszorg.org genoemd. Echter, komt www.hardwarenederland.nl bij hen niet voor.

Foute site of webshop? Opgelicht?! waarschuwt je vooraf via de browserplugin

De website www.hardwarenederland.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

Bron: LMIO