Een beurshandelaar die in Groot-Brittannië is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de zogenoemde flash crash op Wall Street, blijft vastzitten omdat er een kans bestaat dat hij vlucht. Dat heeft een rechtbank in Londen bepaald.

De rechter besloot woensdag de borg onveranderd te houden op 5 miljoen pond (7 miljoen euro). De in april opgepakte handelaar, Navinder Singh Sarao, had verzocht om een verlaging van de borg omdat hij dat bedrag niet zou kunnen betalen. Dat verzoek is verworpen omdat er geen zekerheid is dat hij niet op de vlucht slaat, aldus de rechter.

Dow-Jones schiet omlaagOp 6 mei 2010 ging de toonaangevende Dow-Jonesindex in een paar minuten tijd zeer sterk omlaag, waarna de index alweer snel flink herstel liet zien. Sarao wordt verdacht van fraude en marktmanipulatie bij de flash crash. De Amerikaanse autoriteiten hebben om zijn uitlevering gevraagd.

Jarenlange gevangenisstrafDe 36-jarige Sarao is op 22 punten aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten. Hij kan een jarenlange gevangenisstraf krijgen als hij schuldig wordt bevonden.

Verzet tegen uitleveringSarao heeft eerder ontkend iets fout te hebben gedaan. Hij verzet zich tegen uitlevering aan de Verenigde Staten. Volgens zijn advocaat is Sarao teleurgesteld dat hij niet op vrije voeten komt.

Bron: ANPBron foto: iStockphoto

Gerelateerd