De politie heeft maandag zeventien Roemenen aangehouden in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Zij worden verdacht van oplichting, aan skimmen gerelateerde strafbare feiten en van deelname aan een criminele organisatie.

Dat heeft de politie Rotterdam-Rijnmond maandag bekendgemaakt. Zes verdachten werden aangehouden in een pand in Spijkenisse, drie in een pand in Amstelveen en acht van de Roemenen in een pand in Amsterdam. In die panden werd allerlei skimapparatuur in beslag genomen, zo ook administratie, communicatiemiddelen en computers. Ook twee Audi's zijn meegenomen.

De recherche gaat nog door met onderzoek naar de bende en sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht. De politie kwam de verdachten op het spoor na de aanhouding van een aantal Roemeense mannen vorig jaar. De mannen maakten zich schuldig aan het skimmen van onbemande tankstations.

"Uit dat onderzoek bleek dat een grote groep Roemenen zich op grote schaal bezighield met dit soort zaken. Ze pleegden inbraken in winkels om de betaalautomaten te voorzien van skimapparatuur. Met de bankgegevens, die ze vervolgens kregen, werden bedragen opgenomen in onder andere Canada en Mexico'', aldus de politie.

(ANP)

Gerelateerd