Er is een e-mail in omloop uit naam van Booking.com. In het bericht krijg je de mededeling dat je kans maakt op een gratis weekend weg. Dit klinkt misschien als een prijs die je zou willen winnen, het blijkt echter een misleidende winactie.

Door op 'Doe nu mee!' te klikken zou je meedoen met de winactie. Je wordt doorverwezen naar een pagina die opgemaakt is in stijl van de reiswebsite. Laat je hierdoor niet misleiden, onderaan de pagina is namelijk merkwaardige informatie te lezen.

Geen weekend weg

Onderaan de pagina staat het volgende geschreven: 'Het genoemde merk / bedrijf is niet de organisator of sponsor van deze campagne en is op geen enkele wijze gerelateerd aan de organisatie.' Booking.com heeft dus niets met deze winactie te maken. Je kunt geen weekend weg winnen.

Marketingbureau

Op de website worden je vier vragen over vakanties gesteld. Vervolgens staat een formulier open waar je je gegevens in dient te vullen. We raden je ten zeerste af dit te doen. De afzender van het bericht is namelijk niet Booking.com, maar een marketingbureau. Dit bureau wil je gegevens doorverkopen aan hun sponsoren. Die zullen je op hun beurt lastigvallen met ongewenste telefoontjes en spamberichten.

Negeren en verwijderen

We raden je aan deze e-mail te negeren en verwijderen. Zo houd je je gegevens op de meest veilige plek: bij jezelf.

Je kunt hier meer lezen over misleidende winacties

Gerelateerd