In de nieuwe versie van webbrowser Google Chrome zit een functie geïntegreerd die controleert of iemand anders beschikt over je wachtwoord, meldt technologiewebsite Android Police.

De functie genaamd 'Password protection', waarschuwt de gebruiker als deze een wachtwoord intypt dat op een lijst van gelekte wachtwoorden staat. Daarnaast krijgt de gebruiker een optie te zien waarmee het wachtwoord voor de betreffende site meteen gewijzigd kan worden. Dit is volgens Android Police te lezen in een bug report.

Integratie webbrowser

Het is momenteel al mogelijk om uitgelekte wachtwoorden te controleren, via de extensie Password Checkup. Nu wordt het echter daadwerkelijk geïntegreerd in de webbrowser zelf. De browser Firefox van Mozilla biedt de functie momenteel al aan.

Chrome-versies

De wachtwoordbeveiliging is binnenkort beschikbaar voor de 'desktop'-versie, ofwel de computer of laptopversie van Google Chrome, en de Android-versie, dus voor je tablet of smartphone.

Chrome Canary

De functie is al te testen via een speciale 'developerversie' van Google Chrome, genaamd Chrome Canary. Met deze versie kun je de nieuwste updates van de webbrowser testen voordat deze worden toegevoegd aan Google Chrome.

Bron: Android Police