Een Russische miljonair die in 2012 dood werd gevonden bij zijn woning in de Engelse plaats Weybridge, is mogelijk vergiftigd. De man was getuige in een onderzoek naar mogelijke fraude in Rusland.

Hoewel de politie in eerste instantie constateerde dat de dood van de 44-jarige Alexander Perepilisjni niet verdacht was, blijkt nu uit onderzoek van toxicologen dat in zijn maag sporen zijn aangetroffen van een plantaardig gif dat door Russische en Chinese huurmoordenaars wordt gebruikt. Dat meldden Britse media dinsdag.

Perepilisjni was getuige in een juridisch onderzoek naar mogelijke fraude van 230 miljoen dollar (206 miljoen euro), waarbij Russische belastingfunctionarissen zouden zijn betrokken in een complot met de Russische maffia.

Verder onderzoek moet nu uitwijzen of de giftige sporen afkomstig zijn van de plant gelsemium, waarvan de giftigste variant alleen in Azië groeit. De laatste keer dat iemand met gelsemium werd gedood was in 2011, toen een Chinese miljardair een vergiftigde kattenstoofpot at.

Bron: ANPBron foto: Shutterstock

Gerelateerd