Opgelicht?! ontvangt veel meldingen over een e-mail die zogenaamd afkomstig is van 'OV-chipkaart'. Hierin staat dat je saldo terugkrijgt. Dit blijkt een valse winactie.

Volgens het bericht staat in het systeem dat je een bedrag van €25,47 terugkrijgt. Om het saldo terug te krijgen dien je op de button in de e-mail te klikken.

Valse winactie

Wanneer je op de button klikt, kom je terecht op een website die volledig in stijl van OV-chipkaart is opgemaakt. Hier wordt duidelijk dat het om een valse winactie gaat. Je zou namelijk een jaar gratis reizen kunnen winnen. Hiervoor dien je enkele vragen te beantwoorden. Nadat je dit hebt gedaan, krijg je een formulier te zien waar je je gegevens moet invullen. Doe dit niet! Lees de kleine lettertjes onderaan het formulier.

Jouw gegevens worden doorverkocht

In de kleine lettertjes wordt duidelijk dat dit geen actie van OV-chipkaart is. Achter dit bericht schuilt een organisatie die aan jouw gegevens wil komen om deze door te verkopen aan andere partijen. Wanneer je meedoet zal je in de toekomst worden lastiggevallen met spam en ongewenste telefoontjes. Ook al staat jouw naam boven dit bericht, doe er niet aan mee!

Meer weten? Lees hier ons artikel over misleidende winacties.

Gerelateerd