De gemeente Voorschoten waarschuwt voor nep-advertentieverkopers die ondernemers en instellingen proberen op te lichten.

De 'verkopers' benaderen de ondernemers en instellingen schriftelijk of telefonisch met de vraag of ze een advertentie willen plaatsen in de gemeentegids. De gemeente benadrukt dat er geen opdracht is gegeven voor het maken van een nieuwe gemeentegids. Er zouden al meerdere meldingen binnen zijn gekomen over de nep-advertentieverkopers.

Advies

Wordt je gebeld door iemand die zegt voor de gemeente te werken en die vraagt of je een advertentie wil plaatsen? Neem dan voordat je toezegt contact op met de gemeente.

Ondernemers worden vaker de dupe van advertentiefraude. Ze worden vaak telefonisch benaderd en in het telefoongesprek wordt beweerd dat er al eerder een gesprek heeft plaatsgevonden over een advertentie. De ondernemer weet van niks maar begint toch te twijfelen en gaat uiteindelijk overstag en betaald voor de advertentie. Meer weten over advertentiefraude? Lees het hier.

Bron: Leidsch Dagblad

Gerelateerd