Heb jij een e-mail gekregen van een rijswijk.nl-e-mailadres? Pas dan op! Dit kan een phishingmail zijn.

Door een phishingmail hebben oplichters de inloggegevens van medewerkers van de gemeente Rijswijk te pakken gekregen. Als gevolg hiervan heeft een groot aantal willekeurige adressen in de eerste week van oktober een mail gekregen van een rijswijk.nl-e-mailadres.

Herken de phishingmail

Je kan de phishingmail aan een paar punten herkennen. Zo wordt er in het bericht een melding gemaakt van de Outlook Web App 2018 en staat er bovenaan in het onderwerp 'IT Service', 'ICT Service Desk' of 'IT Service Desk'. Heb jij een bericht gekregen dat aan deze voorwaarden voldoet? Gooi de mail dan gelijk weg en klik niet op de link in de tekst.

Advies van de gemeente

Heb je wel op de link geklikt en je wachtwoord ingevuld? De gemeente Rijswijk adviseert om in dat geval zo snel mogelijk je wachtwoord te wijzigen voor de sites waar je dat wachtwoord gebruikt. Daarnaast wordt aangeraden om contact op te nemen met de Fraudehelpdesk.

De gemeente heeft de accounts van de desbetreffende medewerkers afgesloten en maatregelen genomen om te voorkomen dat dit nogmaals kan gebeuren.

Lees meer over phishing in ons dossier

Bron: rijswijk.nl

Gerelateerd