De gemeente Eindhoven heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar 272 gevallen van bijstandsfraude opgespoord. In totaal ging het om een bedrag van EUR776.970,- aan bijstandsfraude.

De gemeente vordert de onterecht verstrekte bijstandsuitkeringen terug en legt een boete op. In de meeste fraudegevallen ging het om een onjuiste opgave van de inkomsten en de woonsituatie.

Weethoehetzit.nl

De gemeente voert de campagne `Voorkom problemen, weet hoe het zit.nl' om mensen met een bijstandsuitkering te wijzen op de regels. Als mensen zich hier niet of onvoldoende van bewust zijn, kan een terugvordering een onaangename verrassing zijn. `Iedereen die het nodig heeft, kan een beroep

doen op een bijstandsuitkering. Maar we controleren streng op bijstandsfraude. Misbruik pakken we aan', aldus wethouder Monique List van Economie, Werk en Beroepsonderwijs.

Uitkeringsfraude melden

Mensen die een vermoeden hebben van uitkeringsfraude kunnen dit melden bij de gemeente. Kijk voor meer informatie op www.eindhoven.nl/uitkeringsfraude. Of bel met de meldlijn fraude van de gemeente: 040 -238 5000.

Bron: gemeente Eindhoven

Gerelateerd