Ooit afgevraagd hoe dat kan, opgelicht worden op Marktplaats door een account dat al jaren actief is? Dit is één van de manieren.

Je wordt per mail gewezen op het feit dat het aan jouw account gekoppelde mailadres is gewijzigd. Is dat de bedoeling, dan hoef je niets te doen. Zelf weet je echter van niets. Wil je deze wijziging terugdraaien, dan kun je via een link in de mail inloggen om deze wijziging ongedaan te maken.

Uiteraard verwijst deze link naar een vervalste inlogomgeving: log je in, dan kan de afzender van de mail deze gegevens gebruiken om je échte account over te nemen. Dat kan buitengewoon vervelende gevolgen hebben: iemand licht onder jouw naam mensen op en met een beetje pech sta jij op het internet te boek als oplichter. Probeer dan maar eens uit te leggen hoe de vork werkelijk in de steel zit.

Huisstijl van Marktplaats

Hoewel de mail qua spelling wat te wensen overlaat en je aan de aanhef 'Beste Marktplaats-gebruiker' ook kunt zien dat de mail niet van Marktplaats is, lijkt de oranje-blauwe huisstijl van de mail na een oppervlakkige scan best accuraat. De mail lijkt bovendien daadwerkelijk van Marktplaats afkomstig: de afzender is noreply@marktplaats.nl. Dit mailadres is echter gespooft. 

Heb jij deze mail gehad? Verwijder 'm dan meteen.