Het moet voor de politie eenvoudiger worden om experts als vrijwilliger in te zetten in de strijd tegen cybercrime. Daarvoor pleit de VVD volgens RTL Nieuws. Nu is het volgens de VVD zo dat de politie vaak niet de beste mensen krijgt omdat die voor veel meer geld in het bedrijfsleven kunnen werken.

De VVD wil dat minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus (CDA) zo snel mogelijk om tafel gaat met de korpsleiding van de politie en het bedrijfsleven om te kijken hoe cyberexperts als vrijwilligers kunnen worden ingezet. VVD-Tweede Kamerlid Arno Rutte wil dat 'het talent dat er al in Nederland is zo slim en zo goed mogelijk wordt ingezet'.

Schaarste bij politie

Arnout de Vries is een van de eerste cyberexpertvrijwilligers bij de politie. 'Het is heel hard nodig', zegt hij. 'De politie heeft echt schaarste op het gebied van cybercrime-expertise. Enorme schaarste. Digitale expertise is sowieso schaars in de hele markt. Ook voor commerciële bedrijven. En daar moet de politie mee concurreren. Dat is behoorlijk lastig.'

Bron: ANP

Gerelateerd