Op dinsdag 3 april is een inwoner van Druten het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Hij werd gebeld door 'iemand van de gemeente Druten' met de boodschap dat er een gaslek was.

De beller zei dat er een gemeentemedewerker, met een blauwe jas aan, naar de woning zou komen om het gas af te sluiten. Na ongeveer 10 minuten belde inderdaad een man met een blauwe jas aan bij het slachtoffer.

Woning doorzocht

Nadat de bewoner de man binnenliet, liep deze met diverse smoezen door het huis. Hij vertelde vervolgens dat het een luchtbel betrof en dat er niets aan de hand was. Later bleken er sieraden uit de woning verdwenen.

Politie zoekt getuigen

De politie geeft op Facebook aan dringend op zoek te zijn naar getuigen. 'Het is nu al de tweede keer dat er op deze manier een man zich toegang tot een woning heeft verschaft. Help ons voorkomen dat er nog meer mensen slachtoffer worden!', aldus de politie. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Vermeld dan registratienummer 2018141531.

Wees altijd alert

Als er iemand bij je voor de deur staat die iets in je woning wil doen, wees dan alert. Vraag altijd naar een legitimatiebewijs en neem bij twijfel contact op met het bedrijf, in dit geval dus de gemeente, dat diegene zegt te vertegenwoordigen. Ook al bent je van te voren gebeld. Als je in de telefoongids staat, is jouw telefoonnummer namelijk gemakkelijk te vinden.

Meer tips: hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc?

Gerelateerd