Klant bij ING? Let dan goed op! Momenteel gaat een valse e-mail rond over een verbeterde versie van de ING-app. Klik niet op de link in deze mail. Je komt terecht op een phishingsite.

De afzender van de e-mail schrijft dat de app voor mobiel bankieren van de ING Bank wordt verbeterd. Jij hoeft vrijwel niets te doen, alleen even op een link te klikken, in te loggen en je gegevens achter te laten.

Valse website

De link in de e-mail verwijst niet naar de officiële website van ING, maar naar een valse site. De gegevens die je hier invult komen bij criminelen terecht. Vermoedelijk nemen de oplichters uiteindelijk telefonisch contact op met hun slachtoffers. In het bericht staat namelijk dat 'een klantenservicemedewerker zo spoedig mogelijk contact opneemt om het proces te voltooien'.

Advies: check url

Aan de URL in de adresbalk van je browser kun je zien dat het om een valse website gaat. In dit geval staat er 'healav.men' en niet 'ing.nl'. Onthoud ook dat je bank je nooit via een dergelijke mail zal vragen in te loggen. Meer tips om phishing te voorkomen kun je hier vinden.

Gerelateerd