Twee Haagse mannen zijn veroordeeld voor computercriminaliteit en diefstal. Het gaat om een man van 23 en een man van 20 jaar.

Eerder schreven we over deze zaak en de straf die tegen het duo geëist was.

Kerstpakketten

Beide mannen hebben een achtergrond in de ICT. Een van de twee mannen werkte bij een bedrijf dat kerstpakketten aanbood. Hij kon via zijn werk aan inloggegevens komen, die je als werknemer nodig hebt om een kerstpakket te bestellen. Het duo deed zich voor als werknemers en kocht op die manier meer dan 1500 cadeaubonnen op het internet. De cadeaubonnen werden later gebruikt voor aankopen bij meerdere webwinkels. De waarde van de cadeaubonnen komt neer op bijna 100.000 euro.

Celstraf en taakstraf

Zowel de 23-jarige als de 20-jarige man zal een cognitieve vaardigheidstraining moeten volgen. Daarnaast krijgt de oudste man celstraf van 2 maanden en een werkstraf van 180 uur opgelegd. Dit staat gelijk aan wat er tegen hem geëist werd. De 20-jarige man krijgt een lagere straf dan wat er tegen hem geëist werd. De man is alleen voor diefstal veroordeeld. Hij kon mogelijk veroordeeld worden voor twee andere feiten, hij is hier echter van vrijgesproken. Hierom krijgt hij een taakstraf van 80 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk.

Bron: rechtspraak.nl

Gerelateerd