Bij Opgelicht?! komen meldingen binnen over een valse e-mail uit naam van ABN AMRO met daarin de boodschap dat je gebruik maakt van een oudere bankpas. Door op de link te klikken kan je een nieuwe aanvragen, die beter beveiligd is tegen phishing, malware en skimming. Trap er niet in! Deze e-mail is vals.

Als je op de link in het bericht klikt, kom je op een zeer realistische neppagina van 'ABN AMRO' terecht. Hier moet je inloggen met je persoonlijke gegevens. Na dit gedaan te hebben, kom je op de volgende pagina. Hier krijg je de melding dat je huidige pincode te lang in gebruik is. Je kan ervoor kiezen om je eigen pincode te houden of om deze te veranderen. Welke optie je kiest: je moet ook je huidige pincode invullen. Zo komen fraudeurs heel makkelijk aan al je gegevens.

Opsturen

Als laatste staat te lezen dat je oude bankpas opgestuurd moet worden naar een 'reproductie statuut', samen met het 'betaalpas vervang formulier', dat je op de pagina kunt downloaden. Hierop moet je ook je handtekening invullen. Het adres van het 'reproductie statuut' leidt naar een woonwijk in Rijswijk en je handtekening kan misbruikt worden door oplichters.

Weg ermee

Deze mail is hartstikke vals. Je kan hem met een gerust hart weggooien. Op de officiële website van de bank staat te lezen dat ABN AMRO je nooit zal vragen om je betaalpas op te sturen.

Lees alles over bankpas-phishing in ons dossier

Gerelateerd