Als je een factuur hebt gekregen van IDR Europe over een verlopen SSL-certificaat, pas dan goed op! Het gaat om een spookfactuur. Het is een aanbieding zonder betaalverplichting. Dit meldt de Fraudehelpdesk.

Op zogenaamde factuur staat een bedrag van € 154,88. In de kleine lettertjes onderaan staat echter dat er geen betaalverplichting is. Het blijkt slechts te gaan om een aanbieding. Maar wie betaalt, zit wel aan een overeenkomst vast.

Waarschuwing voor verlopen SSL-certificaat

In de spooknota wordt de ontvanger met rode letters gewaarschuwd dat een verlopen SSL-certificaat (simpel gezegd het groene slotje bij een website) een slechte ranking in Google kan veroorzaken.

Duits rekeningnummer

Het bedrag zou naar een Duits rekeningnummer moeten worden overgemaakt. Opvallend is dat op de factuur geen KvK-nummer of BTW-nummer staat. Dat zijn signalen om extra alert te zijn.

Advies: lees altijd de kleine lettertjes

Deze factuur is en werkelijkheid een aanbieding en kan dus de prullenmand in. Betaal niet zomaar klakkeloos alle facturen die je binnenkrijgt. Lees altijd goed de kleine lettertjes en controleer of het om een echte factuur gaat of om een aanbieding. Wil je een SSL-certificaat? Er zijn verschillende manieren dit (online) regelen. Via Google kun je tal van (betaalbare) aanbieders vinden. Ook kun je contact opnemen met jouw eigen hostingpartij.

Meer informatie: wat is een spookfactuur?

Bron: Fraudehelpdesk

Gerelateerd