Op Facebook is een profiel opgedoken waarop foto's van premier Mark Rutte staan. Het profiel is echter van ene James Hardy. Volgens de Fraudehelpdesk gaat het om een nepprofiel dat mogelijk door een datingfraudeur wordt gebruikt om vrouwen op te lichten.

Op het profiel is een foto te zien waar Rutte alleen op staat. Daarnaast toont de pagina een afbeelding waarop Rutte in gesprek is met voormalig vicepremier Nick Clegg van het Verenigd Koninkrijk.

Datingfraudeur

De Fraudehelpdesk kan niet met zekerheid zeggen wat de bedoeling is van de persoon die het profiel heeft aangemaakt. Mogelijk zit er een datingfraudeur achter, die via het profiel contact wil leggen met vrouwen. Hierbij worden vaak foto's gebruikt van mannen die een bepaalde status uitstralen. Hoewel Nederlandse vrouwen Rutte waarschijnlijk wel zullen herkennen op de foto, is het goed mogelijk dat buitenlandse dames voor de charmes van 'James Hardy' vallen. Hij zou werkzaam zijn bij de Swiss Bank Corporation en hebben gestudeerd aan de University of Birmingham.

Voorkom datingfraude: google foto's

Datingfraudeurs gebruiken vaak foto's die eenvoudig via Google te vinden zijn. Heb je zelf twijfels over een datingcontact en heb je een foto van hem/haar in je bezit? Voer deze dan in via Google afbeeldingen zoeken. Als je ziet dat de foto op andere plekken opduikt, weet je dat het foute boel is. Maak nooit zomaar geld over naar een internetliefde in het buitenland, ook al zegt hij of zij smoorverliefd op je te zijn.

Meer tips: hoe voorkom ik online datingfraude?

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd