In 2015 besteedde Opgelicht?! aandacht aan internetfraude met graafmachines. De kopstukken van de bende die daarachter zat, moesten dinsdag 3 april voor de rechtbank in Assen verschijnen. De officier van justitie eiste straffen tot zes jaar cel tegen de drie hoofdverdachten.

De officier van justitie noemde de graafmachinefraude 'een geraffineerd systeem van oplichting'. Hij eiste flinke straffen tegen de kopstukken van de bende. De bende bood in 2014 en 2015 onder meer graafmachines aan via Marktplaats. Via een geraffineerde truc wisten de bendeleden meer dan 70 geïnteresseerde kopers in totaal zo'n 350.000 euro afhandig te maken.

Criminele organisatie

Franz I. (53) uit Assen hoorde de hoogste straf tegen zich eisen: een celstraf van zes jaar. Tegen zijn neefje Michel I. (30) werd vijf jaar geëist. Medeverdachte Maik V. (37) moet vier jaar cel in als het aan de officier van justitie ligt. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaf het drietal leiding aan een criminele organisatie die zich op grote schaal bezighield met oplichting via Marktplaats.

Meer verdachten voor de rechter

In totaal moeten 14 verdachten in deze zaak voor de rechter verschijnen. Donderdag 5 april en dinsdag 10 april is het de beurt aan de andere elf verdachten. Op 17 mei volgt de uitspraak.

Bron: dvhn.nl / Opgelicht?!

Gerelateerd