Het festivalseizoen is momenteel in volle gang. Grote evenementen zoals Lowlands en het Belgische Tomorrowland zijn helemaal uitverkocht en daar maken oplichters misbruik van. Pas dus goed op als je alsnog een kaartje probeert te bemachtigen voor een uitverkocht evenement.

Opgelicht?! krijgt geregeld meldingen binnen van mensen die zijn opgelicht bij het kopen van kaarten voor een (uitverkocht) evenement.

Kaarten Tomorrowland niet geleverd

Ook op social media doen gedupeerden van ticketoplichters hun verhaal. Zo werd Patricia opgelicht bij het kopen van kaartjes voor Tomorrowland. Zij dacht via Marktplaats een ticket voor het uitverkochte dance-evenenement te kopen, maar kreeg niets geleverd. Zij vermoedt dat de oplichter hetzelfde ticket aanbiedt voor het tweede weekend van het festival, dat komend weekend plaatsvindt. Dit geval staat niet op zichzelf. Marktplaats staat vol met advertenties van dubieuze ticketverkopers.

Voorkom oplichting met tickets

Probeer altijd een kaartje te kopen via de officiële verkoopkanalen. Lukt dit niet omdat het evenement is uitverkocht, wees dan heel erg voorzichtig. Vooral op websites als Marktplaats slaan oplichters toe. Probeer daarom via iemand die je persoonlijk kent een kaartje te bemachtigen. Of maak gebruik van een platform als Ticketswap. Dit is een veiliger alternatief, maar is ook niet in alle gevallen waterdicht.

Meer informatie?

Meer informatie en nog veel meer tips kun je vinden in ons hulpartikel 'Waar moet ik op letten bij het kopen van concert- en festivalkaarten?

Gerelateerd