Let op! Er gaat een valse winactie rond op Facebook die zogenaamd van easyJet afkomstig is. Doe er niet aan mee.

De vliegmaatschappij geeft zogenaamd twee tickets weg om nieuwe routes te promoten. Om deze tickets aan te vragen dien je op de link in het Facebookbericht te klikken.

Deel het bericht niet!

Nadat je op de link geklikt hebt, kom je terecht op een website die volledig in stijl van easyJet is opgemaakt. Hier worden je drie vragen gesteld. Nadat je deze hebt beantwoord, dien je het bericht op Facebook te delen met de tekst 'Bedankt!'. Hierna moet je op 'Ga verder' klikken. Vervolgens krijg je een formulier te zien waar je je gegevens moet invullen. Je zou hiermee kans maken op de beloofde tickets. Ga hier niet op in!

Organisatie wil jouw gegevens verkopen

Lees altijd eerst de kleine lettertjes onder het formulier. Hier wordt namelijk duidelijk dat dit geen actie van easyJet betreft. Achter dit bericht zit een organisatie die aan jouw gegevens wil komen om ze door te verkopen aan andere partijen. Zij zullen je in de toekomst lastigvallen met ongewenste berichten per mail en telefoon.

Vertrouw niet zomaar winacties op Facebook

Vertrouw nooit zomaar winacties op Facebook. Eerder waarschuwden wij al voor een actie die uit naam van 'Transavia' werd gedeeld. Let goed op: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Wil je meer weten over dit soort acties? Lees hier ons artikel over misleidende winacties.

Bron: Hoaxmelding.nl

Gerelateerd