Een ex-medewerker van BV Sport Leeuwarden stal voor €450.000 van zijn werkgever. Hiervan vergokte hij de helft op het internet. Nadat zijn bedrog werd ontdekt, verdween hij spoorloos. Nu wil hij graag zijn baan terug, maar helaas: daar ging de kantonrechter niet mee akkoord.

In april van dit jaar ontdekte de directie van BV Sport, een bedrijf dat sportfaciliteiten in Leeuwarden en Stiens beheert en exploiteert, dat er honderdduizenden euro's onrechtmatig waren afgeboekt bij de organisatie. Alles wees erop dat de manager financiën het geld had gestolen. Er werd aangifte gedaan, het bedrijf liet de financiën door deskundigen doorlichten en ontsloeg de man op staande voet.

Spoorloos verdwenen

De fraudeur zat al een tijdje ziek thuis, maar verdween spoorloos nadat zijn bedrog aan het licht kwam. Twee weken na zijn verdwijning keerde de man terug en meldde zich bij de politie. Later liet hij zich behandelen voor zijn psychische problemen, zoals zijn ernstige gokverslaving. Hij probeerde vervolgens zijn ontslag aan te vechten of een vergoeding van 22.932 euro te krijgen.

'Geen dringende reden voor ontslag'

Uit de rechtbankstukken bleek dat hij zijn diefstal toegaf, maar dit leverde volgens hem 'geen dringende reden voor een ontslag op staande voet op', omdat hij handelde in een situatie van psychische ziekte. Verder toonde de man zich schuldbewust en was hij begonnen om de schade aan BV Sport te vergoeden.

De ex-medewerker kreeg uiteindelijk geen gelijk van de kantonrechter, die het ontslag als rechtsgeldig beschouwde. BV Sport heeft haar financiële procedures nu aangepast, om toekomstige fraude onmogelijk te maken.

Bron:

Gerelateerd