Wij krijgen wederom meldingen van ongevraagd toegestuurde USB-kabels waar een factuur bij zit. Je bent echter niet verplicht tot aankoop. Lees hoe het precies zit.

Eerder dit jaar kregen we ook al veelvuldig meldingen van consumenten die ineens een USB-stick uit de brievenbus visten terwijl ze deze helemaal niet hebben besteld. Ditmaal gaat het om een USB-kabel die wordt verstuurd onder een partij die de naam Eddy's Discount hanteert. Vermoedelijk is dat helemaal geen legitieme webwinkel, er valt in ieder geval niets over te vinden.

Ze rekenen € 9,95 (exclusief verzendkosten) voor het product. Nu is dat natuurlijk geen wereldschokkend bedrag, maar het is een relatief hoog bedrag voor een merkloze kabel. Bovendien gaat het om een ongevraagde toezending, en dat is bij wet verboden.

Concreet houdt dat in dat je niet verplicht bent om de factuur te voldoen én dat je de kabel niet terug hoeft te sturen. Ook als het bedrijf gaat dreigen met aanmaningen of een incassobureau verandert dat wezenlijk niets. Laat je niet bang maken of onder druk zetten en betaal niet.

Overigens is het überhaupt niet aan te raden om USB-sticks of -kabels van onbekende oorsprong te gebruiken, aangezien niet kan worden gegarandeerd dat de stick geen schadelijke malware bevat.

Meer weten over ongevraagde toezendingen? De ConsuWijzer zet het één en ander op een rij.

Inhoud van het pakketje

Bron: ConsuWijzer