Een hacker claimt jouw computer te hebben overgenomen en is daardoor op de hoogte van jouw zoekgeschiedenis wat porno betreft. Erger nog: de hacker claimt over webcambeelden te beschikken..

'We zijn ons ook bewust van uw intieme avonturen op internet. We weten dat je van sites voor volwassenen houdt en dat we op de hoogte zijn van je seksverslavingen. Je hebt een zeer interessante en unieke smaak (begrijp je wat ik bedoel?).

Wanneer u door deze pagina's bladert, wordt de camera van uw apparaat automatisch ingeschakeld. Wat u bekijkt, wordt vastgelegd en opgeslagen op onze server.

Op dit moment zijn verschillende compromitterende video-opnamen verzameld. Vanaf het moment dat u deze brief na 120 uur leest, ontvangen al uw contacten in deze e-mailinbox en in berichten deze clips en bestanden samen met correspondentie.

Als je dit niet wilt, breng dan 2.000 EUR over naar onze unieke Bitcoin-portemonnee.
'

De slechte spelling geeft het al grotendeels weg, maar deze mail ziet er weinig geloofwaardig uit. Gelukkig is deze mail inderdaad nep. Maar kennelijk trappen er toch nog mensen in, anders zouden oplichters het niet nogmaals proberen.

Vorige week werd nog bekend dat een Franse hacker enkele tienduizenden personen op een dergelijke manier probeerde af te persen. In vijftig gevallen lukte dat ook daadwerkelijk. Heb je deze mail ontvangen, of krijg je in de toekomst vergelijkbare mails? Gooi ze dan direct weg en ga er niet op in.