Na de vele klachten over agressieve en misleidende verkoop komt de energiemarkt met een keurmerk. Dat meldt De Telegraaf. Het geldt voor intermediairs, de partijen die bellen of aan de deur komen om contracten af te sluiten, of bijvoorbeeld online vergelijkingssites als gaslicht.com, Independer en PriceWise.

Om het keurmerk te verkrijgen moeten intermediairs aan bestaande wet- en regelgeving voldoen, zoals het respecteren van het bel-me-nietregister. Daarnaast moet duidelijk zijn wie de eigenaren zijn. Ook moeten ze bereikbaar zijn: de handelsnamen die ze gebruiken om bijvoorbeeld te bellen, moeten vindbaar zijn, en er moet contact kunnen worden opgenomen.

Meer zicht op online reputatie bedrijf

Als laatste wordt de online reputatie van het bedrijf gemonitord op diverse klachtenfora. Daarvoor is software ontwikkeld, maar er worden ook mensen voor aangenomen. 'De sector neemt dit heel serieus en maakt er de komende jaren enkele tonnen budget voor vrij', legt woordvoerder Patrick Jordens van het Centraal Intermediair Register Energiemarkt uit.

Bron: ANP MediaWatch / De Telegraaf