Drie mannen achter Habé Uitzendbureau in Lelystad stonden dinsdag terecht op verdenking van fraude voor een bedrag van in totaal zo’n anderhalf miljoen euro, weet dagblad de Stentor te vertellen. Op naam van het vermoedelijk niet-bestaande uitzendbureau werd onder meer fitnessapparatuur, laptops en auto-onderdelen besteld, waar vervolgens nooit voor is betaald.

Op meerdere adressen in Lelystad, gehuurd op naam van één van de verdachten, stonden ondernemingen ingeschreven waar de bestelde goederen werden geleverd. Na levering werden de spullen verduisterd. Volgens politie en justitie maakte het drietal zich hiermee schuldig aan 'ondermijnende criminaliteit'.

Vierde verdachte? 

De eigenaren van het bedrijf, dat op papier ruim 160 werknemers had, schuiven de schuld door op een zekere Talaf K. De Turkse Fransoos zou de échte eigenaar van het uitzendbureau zijn, maar deze man bestaat niet volgens van het Openbaar Ministerie.

Zaak uitgesteld

In de loop van de dag bleek dat de rechtszaak wordt uitgesteld, zo meldt de Stentor. De hoofdverdachte verwijt de rechtbank vooringenomen te zijn en heeft de rechtbank om die reden gewraakt. Hierdoor moest de zaak worden uitgesteld. 

Bron: de Stentor