Het is een van de grootste reisbureau-fraude zaken van de afgelopen jaren. Maar liefst 133 gezinnen werden de dupe van reisbureau Join Travel in Haarlem. Eigenaar Simal K. verloor onlangs het hoger beroep in deze zaak.

Simal K. hield kantoor in het Haarlemse winkelcentrum Schalkwijk. Hij zei reisagent te zijn voor grote vliegmaatschappijen. Tussen oktober 2011 en juli 2012 liet Simal K. zo veel mogelijk mensen vooruit laten betalen voor vluchten die soms niet eens bestonden. Dat deed hij door vervalste vliegtickets uit te geven. Ook liet hij hotelovernachtingen vooruit betalen. Zo stak hij 130.000 euro in eigen zak. Vlak voor vertrek kregen de gedupeerden pas te horen dat de vlucht niet bestond. Sommige van de grotendeels Turkse klanten, kwamen er pas in Turkije achter dat hun vliegreis naar Nederland niet was geregeld.

Het reisbureau Join Travel is inmiddels failliet. Het gerechtshof in Amsterdam veroordeelde Simal K. voor valsheid in geschrifte en oplichting Hij 101.080,- terugbetalen aan zijn klanten. Bovendien moet hij 12 maanden de cel in.

Gerelateerd