Heb je een e-mail ontvangen uit naam van Vodafone waarin staat dat je een factuur moet betalen? Let dan goed op. Je hebt hier met een phishingmail te maken.

De e-mail is opgemaakt in stijl van Vodafone en lijkt door het telecombedrijf te zijn verzonden. Dit neemt echter niet weg dat het bericht eigenlijk van criminelen afkomstig is.

Factuur

Volgens de e-mail zou je nog een factuur moeten betalen aan Vodafone. Het bedrag dat in het bericht omschreven staat, kan echter onrealistisch lijken. Door op de link in de e-mail te klikken zou je meer informatie kunnen vinden over de factuur.

Frauduleuze praktijken

De link verwijst door naar een website waar je gevraagd wordt in te loggen. Doe dit niet! De oplichters achter dit bericht hengelen op deze manier naar jouw gegevens. Met jouw gegevens kunnen zij vervolgens frauduleuze praktijken verrichten.

Advies: verwijder direct

Heb je ook een dergelijk bericht ontvangen? Verwijder het direct. Twijfel je tóch aan de echtheid? Neem dan contact op met Vodafone via de klantenservice op de officiële website.

Stuur valse e-mails door

Opgelicht?! waarschuwt dagelijks voor valse e-mails. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, hebben we jouw hulp nodig. Heb jij een valse e-mail ontvangen? Stuur deze dan valse-email@avrotros.nl.

Gerelateerd