Ontvang je een e-mail uit naam van Telfort over een factuur die je nog moet betalen? Pas op! Het gaat om een phishingmail.

De e-mail is opgemaakt in stijl van Telfort. In het bericht zijn meerdere links zichtbaar die lijken te verwijzen naar verschillende pagina’s binnen de website van Telfort. In werkelijkheid verwijzen al deze links naar dezelfde pagina.

'Mijn Telfort'

In de e-mail staat een bedrag vermeld dat je nog zou moeten betalen. Voor meer informatie over deze factuur kun je op 'Mijn Telfort' klikken. Je wordt doorverwezen naar een website die wederom in stijl van Telfort is opgemaakt.

Valse website

Het is duidelijk dat we hier met een valse website te maken hebben. Dit is zichtbaar aan de URL (zie afbeelding). Het is niet de URL van de echte website van Telfort. Op deze valse website dien je je inloggegevens in te vullen. Doe dit niet! Achter dit bericht zitten criminelen die je gegevens willen misbruiken voor frauduleuze praktijken.

Advies: direct verwijderen

Ga er niet niet in mee en verwijder het bericht direct. Wanneer je twijfelt aan de echtheid van de e-mail, kun je altijd contact opnemen met Telfort via de contactgegevens op hun officiële website.

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd