Volgens een e-mail die uit naam van Rabobank verstuurd is maak je gebruik van een verouderd model van de WereldPas. Je zou mee kunnen doen aan een recyclingprogramma om een nieuwe pas te ontvangen. Trap er niet in! Het is een phishingmail.

In het bericht staat dat als je niet mee wil doen aan het recyclingprogramma, €24,95 in rekening wordt gebracht. Je kunt je nieuwe bankpas zogenaamd aanvragen door op de link in het bericht te klikken.

Pincode

De link verwijst naar een website waar je gevraagd wordt in te loggen met je rekeningnummer en pasnummer. Vervolgens moet je overige persoonlijke informatie delen waarna je je pincode dient te vernieuwen. Doe dit niet! Rabobank zal je nooit vragen je pincode te wijzigen.

Bankpas-phishing

Tot slot kun je lezen dat je je oude bankpas op moet sturen. Hier zouden de alarmbellen nogmaals moeten gaan rinkelen. De afzender van de e-mail zal jouw bankpas namelijk vissen uit de brievenbus van het adres waar je je kaart naartoe dient te sturen. Met jouw persoonlijke informatie en pinpas in handen bestaat er een grote kans dat je rekening geplunderd zal worden.

Advies

Houd je geld en bankkaart in eigen zak en verwijder deze mail. Meer weten over phishing? Lees het in ons artikel over dit onderwerp.

Blijf op de hoogte, like Opgelicht?! op Facebook

Gerelateerd