Opnieuw ontvangt Opgelicht?! meldingen over een e-mail die uit naam van Rabobank wordt verstuurd. Dit keer gaat het over mobiel betalen. Let op! Het is phishing.

In het bericht staat dat je nu kan betalen met de mobiel-betalen-functie op je smartphone. Deze kun je zogenaamd gratis aanvragen tot en met 30 oktober. Hierna zullen de kosten 39,95 euro zijn.

Aanvragen

Om de mobiel-betalen-functie aan te vragen, dien je op de link in de mail te klikken. Als je dit doet, kom je terecht op een website die niet van echt te onderscheiden is. Hier wordt gevraagd naar de gegevens van je pas. Deel deze niet!

Vals bericht

Uit de URL (in de adresbalk) kun je al opmaken dat Rabobank niets met deze e-mail te maken heeft. Hoewel het logo wel te zien is, komt de naam van de bank niet in de link voor. Daarnaast vraagt de bank je nooit op deze manier naar je gegevens. Heb je dit bericht ook ontvangen? Dan adviseren wij deze direct uit je mailbox te verwijderen.

Twijfel je aan de echtheid?

Een e-mail van Rabobank ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Neem dan contact op met de bank via de contactgegevens op de officiële website.

Meer informatie? Lees ons artikel over phishing.

Gerelateerd