Opgelicht?! ontvangt meldingen over een e-mail die zogenaamd van PostNL afkomstig is. Hierin staat dat er 50.000 pakketten niet op tijd aankomen door een computerstoring in het bedrijf. Trap er niet in!

Nu de storing weer verholpen is, dien je op de button 'Track & Trace' te klikken zodat je weet wanneer jouw pakketten aankomen.

Maak geen account aan!

Als je op de button klikt, kom je terecht op een website waar je een nieuwe bezorgafspraak moet maken. Hiervoor dien je een account aan te maken. Doe dit niet! Onderaan het formulier waar je je gegevens moet invullen wordt duidelijk dat PostNL niets met dit bericht te maken heeft.

Organisatie wil je gegevens doorverkopen

In de kleine lettertjes onderaan het formulier wordt duidelijk dat een organisatie aan jouw gegevens wil komen om deze vervolgens door te verkopen aan andere partijen. Als je meedoet zal je in de toekomst worden lastiggevallen met spam en ongewenste telefoontjes.

Advies: negeer en verwijder het bericht

Heb je dit bericht ook ontvangen? Verwijder het dan direct uit je mailbox.

Stuur valse e-mail door

Opgelicht?! waarschuwt dagelijks voor valse e-mails. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, hebben we jouw hulp nodig. Heb jij een valse e-mail ontvangen? Stuur deze dan naar valse-email@avrotros.nl.

Gerelateerd