Er is een e-mail in omloop uit naam van ING. Met het bericht lijkt de bank je te willen behoeden voor de praktijken van fraudeurs en cybercriminelen. De afzender van de e-mail blijkt zelf echter een kwaadwillende te zijn.

In het bericht staat dat je 'ING antivirus' kunt downloaden. Dit programma zorgt ervoor dat je computer beschermd is tegen cybercriminaliteit. Je zou de software kunnen downloaden door op de link in de e-mail te klikken. We adviseren je ten zeerste om dit niet te doen.

Phishing

De link verwijst naar een phishingsite waar je je gegevens in dient te vullen. Doe dit niet! ING heeft niets met deze e-mail te maken. Je kunt dit onder andere zien aan het e-mailadres van de afzender. Dit adres komt niet overeen met dat van ING. Daarnaast is de URL (in de adresbalk) anders dan de echte URL van de bank. Je kunt meer vinden over frauduleuze e-mails uit naam van ING op hun officiële website.

Pas op!

Pas op! De afzender van de e-mail lijkt je misschien te willen beschermen, het tegendeel is echter waar. We adviseren je dan ook om dit bericht direct naar je prullenmand te verslepen. Zo voorkom je dat criminelen toegang krijgen tot jouw bankrekening. Wil je meer weten over phishingmails? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd