Opgelicht?! kreeg de afgelopen tijd diverse meldingen over een e-mail die afkomstig lijkt van DHL. Dit bericht over het bevestigen van de levering van een pakket komt echter helemaal niet van het koeriersbedrijf. Ook hier zit een bedrijf achter dat geld wil verdienen aan jouw gegevens.

Op het eerste gezicht lijkt het een e-mail die is verstuurd door DHL Express. In het bericht staat dat de levering van een pakket op bevestiging wacht. Om verder te gaan met de levering, dien je op een link te klikken en allerlei gegevens in te vullen.

Kleine lettertjes

Als je helemaal naar beneden scrolt, zie je waar het eigenlijk om gaat. In de kleine lettertjes onderaan de e-mail staat de volgende boodschap:

Deze wedstrijd wordt niet door DHL georganiseerd, noch door een ander bedrijf.

Het blijkt te gaan om een wedstrijd met als beloofde prijs een cheque van € 500 euro. De mensen die deze mail versturen, proberen geld te verdienen aan de gegevens van deelnemers. Wie meedoet kan rekenen op veel spam en ongewenste telefoontjes. Bij dit soort acties is het ook nog maar de vraag of de prijs daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Meer informatie over misleidende winacties

Gerelateerd