Ontvang jij een e-mail dat je speciaal bent geselecteerd om een iPhone 7 te kopen voor slechts een euro? Pas op: bij inschrijving word je automatisch lid van een dure datingsite.

Volgens de e-mail heeft de 'Centrale Service' besloten om driemaal de nieuwe iPhone 7 weg te geven. Je kan de telefoon zogenaamd winnen door jezelf binnen vijf dagen te registeren. De link in de tekst verwijst naar een website, waarop je deelname kunt bevestigen.

Dure datingsite

Op deze website word je gevraagd naar je e-mailadres en achternaam. Als je doorklikt, feliciteren oplichters je met de nieuwe mobiele telefoon. Bij de laatste stap hoef je alleen nog maar je creditcardnummer en geboortedatum in te vullen.

Let op: na het invullen van alle gegevens krijg je voor vijf dagen een gratis abonnement bij een datingsite Serious Dating. Wanneer je het abonnement niet stopzet, wordt dit na vijf dagen automatisch met een maand verlengd. De kosten zijn vijftig euro per maand. Dit staat in de kleine lettertjes, die pas zichtbaar zijn als je naar beneden scrolt op de pagina. Ook valt daar te lezen dat er helemaal geen iPhone wordt weggegeven. Wel zou tweemaal per jaar een cadeaubon van 1000 euro worden verloot.

Advies

Een iPhone voor 1 euro lijkt een prachtig aanbod. Maar als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook zo! Zoals je in de bijgevoegde afbeelding kunt zien, zijn onderaan de webpagina de algemene voorwaarden te lezen. Opgelicht?! adviseert om deze voorwaarden altijd goed door te nemen als je wilt meedoen aan een actie.

Gerelateerd