Let goed op als je een e-mail ontvangt van Netflix met de boodschap dat je account is geblokkeerd. Het gaat om een phishingmail. Trap er niet in!

In de e-mail staat dat je account is geblokkeerd vanwege misbruik en dat het vermoeden bestaat dat derden toegang hebben tot je gegevens. Door op een link te klikken zou je de blokkade kunnen opheffen. Ga hier niet op in! De link verwijst naar een valse website. De gegevens die je daar invoert, komen terecht bij kwaadwillenden.

Valse e-mailadressen

Netflix heeft aan onze collega's van Radar bevestigd dat er op dit moment een phishingmail rondgaat die heel echt lijkt. De mail wordt verstuurd vanaf meerdere e-mailadressen, zoals bijvoorbeeld noreply@netflix-nu.nl. Dit is echter geen mailadres van Netflix.

Mailadressen van het entertainmentbedrijf eindigen altijd op @Netflix.com of @mailer.netflix.com. Netflix heeft op haar site een overzicht staan van e-mailadressen vanaf waar ze mailen.

Meerdere valse e-mails

Er gaan verschillende valse e-mails van 'Netflix' rond. Vorige week waarschuwden we bijvoorbeeld voor een nepmail waarin valt te lezen dat de service per 1 augustus wordt uitgeschakeld.

Gerelateerd