Er is een e-mail in omloop, zogenaamd van International Card Services (ICS), waarin staat dat er een dubbele beveiliging wordt ingevoerd. Dit houdt in dat je naast een wachtwoord, ook een code die je op je telefoon ontvangt zou moeten invoeren. Dit klinkt misschien erg veilig, de e-mail is echter onveilig. Trap er niet in!

Deze dubbele beveiliging gaat volgens het bericht in op 15 april. Om de beveiliging te activeren, moet je zogenaamd je gegevens te verifiëren. Dit doe je door op de link in het bericht te klikken.

Phishingsite

De link verwijst door naar een website die is opgemaakt in stijl van ICS. Op deze pagina dien je je inloggegevens van ICS in te vullen. Doe dit niet! Er zijn meerdere kenmerken waaraan je kunt zien dat dit een phishingsite is. De linkjes op de pagina werken niet en de URL (in de adresbalk) is niet van de officiële ICS. Daarnaast word je in de e-mail aangesproken met je e-mailadres in plaats van je naam. ICS spreekt je op een andere manier aan in de berichten die zij verzenden. Let op! Het kan wel voorkomen dat jouw naam in de aanhef van een valse e-mail staat. Oplichters sturen namelijk steeds vaker gepersonaliseerde phishingmails.

Voorkom criminele activiteiten

We adviseren je deze e-mail direct door de virtuele papierversnipperaar te halen. Door het bericht te verwijderen voorkom je dat criminelen met jouw gegevens aan de haal gaan. Wil je meer weten over phishing? Lees dan ons artikel over het onderwerp.

Gerelateerd