Heb je een e-mail over een nieuwe betaalpas van ABN AMRO ontvangen? Let dan goed op! Je hebt hoogstwaarschijnlijk met een phishingmail te maken.

In het bericht word je met je naam aangesproken. Laat je hier niet door misleiden. 'ABN AMRO' meldt dat je nog niet beschikt over de nieuwe betaalkaart. Deze nieuwe pas zou beter tegen fraude beschermd zijn. Het bericht is zelf echter frauduleus.

Urgente boodschap

Volgens de e-mail worden alle verouderde betaalpassen op 21 mei opgeheven. De afzender van het bericht probeert je met deze urgente boodschap op de link in de e-mail te klikken. Via deze link zou je namelijk kosteloos een nieuwe pinpas kunnen aanvragen.

Bankpas in criminele handen

Als je op de link klikt, zie je een website waar je je inloggegevens, pincode en bankgegevens in dient te vullen. Vervolgens moet je je betaalpas verzenden, om zogenaamd een nieuwe te ontvangen. Doe dit niet! De oplichters achter de e-mail krijgen op deze manier jouw bankpas in handen. Aangezien ze alle nodige informatie bezitten, kunnen ze jouw rekening plunderen.

Meer weten?

Voorkom dat criminelen er met jouw geld vandoor gaan en gooi dit bericht onmiddellijk weg. Wil je meer weten over phishing? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd